MONASTERIO DE SANTA CLARA DE CIUDADELA

pregària litúrgica

Es complicat expressar-se en un espai com aquest, però ho intentarem. Les germanes que vivim en el Monestir de Santa Clara de Ciutadella, restem centrades en la recerca diària Déu. Recerca que sempre aporta quelcom de nou al viure quotidià. La nostra comunitat naixia l’any 1287 amb l’arribada  a l’illa del rei Alfons III, 35 anys després de la mort de la nostra fundadora Santa Clara d’Assís. Des de llavors hem acompanyat la vida de la nostra gent de Menorca, compartint joies i angoixes. Pensareu,  i com ho ha fet això? Senzillament, ho he fet essent i vivim com a Germanes Pobres de Santa Clara.

Farem servir una imatge del dia a dia per explicar-vos qui som i com portem a terme part de la nostra missió. Quant la gran majoria de vosaltres acabeu la jornada i tot resta adormit, quan sembla que la vida s’aturada per unes hores. Hi ha moltes persones que treballen,  per a que amb l’arribada del dia la majoria de nosaltres puguem gaudir d’un berenar amb pa tendre, acabat de fer; per a que puguem tornar a omplir  els contenidors dels carrers; per a que en el súper trobem tot el que puguem necessitar, totes aquestes persones que fan més amable i senzill el nostre dia a dia ho fan des del silenci, la discreció i la responsabilitat … entre totes aquestes persones ens hi trobem nosaltres les Germanes de Santa Clara.

A la sortida del sol, amb la nostra pregària, presentem a Déu les vostres vides amb totes les seves activitats i ni poques complicacions, tot i que a la gran majoria de vosaltres no us coneixem personalment formeu part nosaltres. Alhora  amb el nostre “ser germanes” intentem fer-vos present  Déu, pare-mare que us estima per damunt de totes les coses.

Aquesta missió-vocació és la que ha donat continuïtat a la comunitat de Santa Clara en la nostra illa de Menorca fins al dia d’avui.  Que la serenor i la pau de Déu us acompanyi sempre.