Preguem per tu

Ell fa camí, el nostre camí, si deixem que ens acompanyi

Pregar és estimar!

Com a germanes clarisses, hereves del patrimoni espiritual de Clara i Francesc d’Assís, la nostra “oració” és una roca on es pot recolzar l’Església i tota la comunitat humana. Clara ens encomanà a la germanes que féssim de “sostenidores dels membres més febles del Cos místic del Crist”.

La pregària no és més que una manera d’estimar, de viure, de ser en el món i per al món.

Aquesta missió la complim perquè entre tota la creació existeix una interconnexió misteriosa i divina a la vegada. Quan en l’oració obrim la nostra persona, en la seva totalitat a Déu, col·laborem a recrear i reviure la consciència col·lectiva de la seva presència  en el nostre món.

Una de les dimensions de la nostra missió orant és alimentar i mantenir, en la mesura del possible, una vertadera unió en solidaritat amb tots els pobles i amb tots els seus habitants.

 

Una segona dimensió d’aquesta missió contemplativa és reflectir els valors evangèlics de fraternitat, solidaritat, servei… perquè es manifestin en totes les seves dimensions a la persona d’avui.

D’aquí que en la nostra formació espiritual existeixi una prioritat fonamental: descobrir i aprofundir, vital i personalment, l’oració contemplativa. Essent necessari per això uns temps de soledat, uns espais per a l’oració i la reflexió personal, perquè serà la riquesa espiritual de cada germana la que enriqueixi la nostra oració comunitària.

Com filles de Francesc i Clara d’Assís, hem descobert que Déu ens crida a viure en profunda comunió amb tota la creació i això ens exigeix una forma de vida en simplicitat i respecte a la mare terra perquè és ella “la que ens nodreix i ens alimenta”.

QUARESMA 2021

QUARESMA 2021

 

Convertir-se  és créixer en les 3 dimensions que donen  coherència i plenitud a la vida:

Domini personal (DEJUNI)…

Relació amb Déu (PREGÀRIA)…

Solidaritat envers aquells que ens necessiten (ALMOINA)…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Avui, volem parlar sobre quin sentit té, l’invitació quaresmal a la Penitència, personal i social.

Fem una afirmació: la penitència ajuda a viure i caminar amb sensibilitat  i en amor.

PERQUÈ?: perquè ens ajuda a descobrir que el nostre cos forma part de la fragilitat i vulnerabilitat humana.

Davant els ulls de Déu, cap necessitat és insignificant o desproporcionada.

Pots confiar-nos les teves inquietuds… les farem pregària.