Acollida i acompanyament

LA VIDA ÉS PLENA DE DECISIONS, VIURE ÉS ELEGIR

Què trobaràs, a casa nostra?

Un lloc de silenci, de reflexió, d’oració.

Un espai per trobar-se personalment, i per poder escoltar i interioritzar l’experiència personal del Senyor Jesús.

ACOLLIDA

La nostra Fraternitat de Germanes de Santa Clara us ofereix, en plena natura, una acollida germanívola, responent a l’exhortació del Concili Provincial Tarraconense, número 19: «Com a suport a les tasques evangelitzadores i ja que en el món actual calen, més que mai, espais de silenci i d’interiorització sostinguts per petites comunitats d’oració, per afavorir l’experiència de Déu, l’anunci de l’Evangeli i el seguiment de Jesucrist.»

 

Oferim: participació en la pregària.
Acompanyament.

 

Acollim.: persones o grups que cerquin l’experiència de Déu.

IMPORTANT

Tenint present les mesures preventives i de control del virus “Sars 2 covid 19” adoptades per les autoritats sanitàries, us informem que:

  • L’hostatgeria restarà a la vostra disposició, amb places molt limitades, a partir del mes setembre .
  • Durant el curs 2020-21 limitarem l’estada a grups que seves trobades siguin d’un dia.
  • No es podrà pernoctar.
  • Cal tenir en compte el protocol establert pels responsables sanitaris: Mascareta, distància social i desinfecció de mans.
  • Gràcies per la vostra comprensió.
HOSTATGERIA

Seguint l’espiritualitat franciscana d’acollida i fraternitat, el nostre convent disposa d’una senzilla i àmplia hostatgeria per a totes aquelles persones o grups que, duts d’una sincera inquietud espiritual, cerquin uns dies de pau, silenci i pregària.

 

L’estada en l’hostatgeria pot organitzar-se, depenent de les necessitats de cada hoste, o grup.

 

Acollim àdhuc aquelles persones que volen discernir el seu camí vocacional i que s’interessen per conèixer el nostre estil de vida claustral-contemplativa.

Espais

L’hostatgeria té 5 habitacions, 3 amb lliteres i dues individuals;
cuina, sala de reunions i oratori.
Hi ha calefacció. Accés a Wifi
Per passejar, es pot gaudir del magnífic entorn natural que envolta el nostre convent.

Ritme de vida

El ritme bàsic està marcat per l’horari dels menjars i el respecte al silenci del lloc que hem de salvaguardar entre els qui hi vivim. No hi ha d’altres obligacions. És lliure, encara que recomanem, l’assistència a la pregària litúrgica de les Germanes.

Finalitat

Volem oferir un lloc apte per al silenci, la reflexió, l’oració. Així les persones que vénen a passar uns dies amb nosaltres, poden tenir la possibilitat de trobar-se amb si mateixes i amb el Senyor Jesús. Es tracta d’una experiència espiritual.

La nostra hostatgeria no és un hotel, ni tampoc una casa de colònies… és un lloc a on es busca Déu…

 

Les Germanes no prediquem… però sí compartim el nostre temps si així ens ho demana alguna persona, sempre per a intentar créixer espiritualment.

 

Per contactar o demanar més informació adreceu-vos a nosaltres mitjançant el correo electrònic o el telèfon.

 

Fraternidad Santa Clara
Tel. 972 474 276

info@clarisas.cat

DISCERNIMENT

QUE ES FACI LA TEVA VOLUNTAT A LA TERRA

 

  • La vida està plena de decisions, viure és elegir. I cada decisió posa en joc el projecte de Déu i el bé propi i l’aliè.
  • En cada decisió el cristià/na viu les seves opcions fonamentals a favor de Déu i del bé. No podem obrar independentment dels criteris de Déu.
  • En aquesta hora històrica, quan els criteris de seguretat tradicionals trontollen, l’Església i cada grup cristià, i cada persona cristiana, ha de tornar a demanar-se : què he de fer, Senyor? Pregunta que ha de ser acompanyada d’un treball seriós de discerniment de la seva Voluntat.
  • El discerniment és una de les grans tasques d’avui en dia.

 

Si vols seguir Jesucrist i et sents atreta pel carisma de Santa Clara, t’oferim la nostra Fraternitat per pregar en discerniment. Únicament es requereixen aquestes actituds espirituals fonamentals: disponibilitat, puresa i simplicitat de cor, intenció recta, amor.

 

Et convidem a viure amb Santa Clara d’Assís un procés de reflexió i recerca, alhora que de confiança i abandó, de purificació i de treball.

 

Et desitgem amb Sant Pau: “que se’t concedeixi distingir quina és la voluntat de Déu: el bo, l’agradable, el perfecte”.

Experiències vocacionals

Sabem que les experiències

s’ha de fer en primera persona però

conèixer quin camí han fet

altres persones sempre pot ajudar…

Gna Clara

“Entre tots el beneficis que rebem cada dia, del Pare de les Misericòrdies, el més gran és el de la nostra vocació”, aquesta és la meva experiència….

Gna Rita

La vida consagrada contemplativa va més enllà dels sentits i de la ment. Fa veure amb altres ulls, sentir d’una forma diferent, percebre el que les fredes anàlisis no aconsegueixen expressar, això he descobert i visc des da fa ja més de vint anys.

Gna Mercè

Des de la meves limitacions com a  persona i com a germana clarissa, em sento lliure i lliurada. Lliure perquè sóc el que he volgut i vull ser, lliurada perquè estimo i em sento estimada.

Gna Helena

M’he doblegat sempre el “just i necessari” per tirar endavant la meva vocació, però sempre cercant els valors essencials que, per a mi, són necessaris en la meva opció de vida: la simplicitat, l’alegria, el servei, la donació.

Treballem, reflexionem per viure la vida amb una vocació que ompli el cor.

“Quan acollim Crist, vivim una trobada que il·lumina l’existència, ens deslliura de la buidor, ens treu fora del nostre petit món i ens transforma en deixebles enamorades del Mestre”