federació de la Immaculada Concepció

Les germanes clarisses vivim en fraternitat, en convents autònoms canònicament erigits. Tot i que l’autonomia ha caracteritzat històricament aquesta forma de vida comunitària, a mitjans del segle XX, el Papa Pius XII, conscient de la necessitat d’estrenyer lligams de  comunió, promulgà la constitució Sponsa Christi, que establia la creació de les Federacions . Aquest document neix en una Europa devastada per la II Guerra Mundial, en un ambient social que sentia la necessitat d’unir esforços en favor del bé comú.

Les Federacions  agruparen els convents de les diferents famílies contemplatives. Les federacions es constituïren, la gran majoria, seguint criteris geogràfics.PER QUÈ LA FEDERACIÓ?

 

 PERQUE

  • un mateix esperit ens inspirà el seguiment del Crist,
  • viure i afrontar les dificultats acompanyades és millor que fer-ho en la solitud,
  • des del àmbit formatiu sempre és més completa la recerca i més ample la formació si es comparteix,
  • perquè la diversitat en la comunió enforteix el carisma propi.

LA SEVA FINALITAT ÉS:

  • “Refermar i enfortir la unió de cors en la consecució d’objectius comuns.

Recentment, el 22 de juliol del 2016, fou promulgada una segona Constitució Apostòlica: “Vultum Dei Quaerere”, per afrontar les no poques dificultats que l’autonomia està generant en la Vida Consagrada Contemplativa  Femenina. En un món que cada vegada busca més nexes d’unió, es fa necessari que nosaltres també cerquem i treballem per recrear les nostres estructures humanes, espirituals i carismàtiques.FEDERACIÓ DE LA IMMACULADA CONCEPCIÓ

La nostra fraternitat pertany a la Federació de la Immaculada Concepció de Clarisses de Catalunya – Castelló i Menorca. Formada per vuit comunitats localitzades en: Onda i Vila-real en la província de Castelló de la Plana. Tortosa i Reus en la província de Tarragona. En Barcelona dues comunitats, Santa Maria de Pedralbes i el monestir de la Divina Providència al barri de Gràcia; Vilobí d’Onyar en la província de Girona. A l’illa de Menorca a Ciutadella.